Kennelnavnet vårt er Krokhaug, oppkalt etter stedet og naturen rundt oss. Vi har hatt Cavalier siden 2001, og vårt første valpekull kom et par år etter, i 2003. Vi har glade og friske Cavalierer, som gir oss mye glede. Det vi streber etter i avelen vår er først og fremst god helse, og vi kjenner linjene våre godt, noe vi mener er svært viktig for et godt utgangspunkt for avl, og også for valpene sin helse. Vi ønsker oss også en velbalansert Cavalier, det vil si at vi også streber etter en rasetypisk hund, i både kropp, hode og gemytt. Helheten er viktig for oss. Vi har stor respekt og lidenskap for rasen, og ønsker å gjøre vårt aller beste for den. Mor i huset har sittet i styret i Norsk Cavalierklubb i flere perioder, det å forsøke å bidra for denne herlige rasen betyr mye. Barna i huset, som nå har blitt voksne, har fortsatt et stort engasjement for rasen i sin helhet.

Vi bor i Folldal, som er en liten fjellbygd som ligger lengst nord i Hedmark fylke, på grensa mot Sør-Trøndelag og Oppland fylke. Folldal har landets høyest beliggende kommunesenter, 712,5 meter over havet, og preges av storslått natur med fjell og vakre seterdaler. Bygda ligger ved foten av Rondane og Snøhetta. I kommunen finnes også Norges lengste seterdal, Einunndalen, som er 55 km lang, og som fortsatt er aktiv med setring om sommeren. Så her er det godt å bo, for både folk og dyr. Vi har uttallige turmuligheter i fri natur, som vi nyter godt av, både to- og firbente. 

Vi har ikke valpekull så ofte. Gleden er veldig stor, og vi koser oss mye når vi har valper. Vi legger stor vekt på å prege valpene våre så godt vi bare kan, så de får den beste starten på livet sitt. Valpene er trygge, rampete og glade små individer ved levering.

Gode, trygge og seriøse hjem, som har god tid til hunden sin, er det vi verdsetter høyest, og det har vi stort fokus på når vi velger ut hjem til våre valper. God og riktig omsorg gir en trygg og glad hund. Vi er heldige som har så mange flotte og flinke valpekjøpere! 

 

Kontaktinformasjon:

Marianne Hanshaugen, 

Tlf: 90977578

E-post: marianne.hanshaugen@gmail.com